اسکندري ادامه داد : سال 85 نخستين فعاليت پژوهشکده باستانشناسي در محوطه سد سيمره آغاز و 102 محوطه تاريخي شناسايي شدند.
او با بيان اينکه در سال 87 نيز 3 محوطه که همگي در حوزه آبگيري سد قرار داشتند گمانه زني شد ، افزود : آخرين تفاهم نامه پژوهشکده باستانشناسي با شرکت آب و نيروي ايران سال 88 منعقده شده و تا امروز ادامه دارد.
ميراسکندري تصريح کرد : بررسي و کاوش محوطه سيمره توسط 15 تيم متخصص از افراد حقوقي و حقيقي ، پژوهشگاه باستانشناسي و دانشگاهها انجام گرفته است.
او ادامه داد: با پايان يافتن کاوشها مجوز آبگيري سد سيمره در تراز 650 اين سد صادر شده و در تراز بالاتر کاوشها ادامه خواهد داشت.
ميراسکندري با بيان اينکه قول ايجاد موزه را از شرکت آب و نيرو گرفتهايم ، گفت : قرار است آثار به دست آمده در حوطه سد به نمايش عمومي گذاشته شوند.
او تصريح کرد : کاوشهاي سد سيمره با نظارت پژوهشکده و بدون حضور هياتهاي خارجي صورت گرفته و تلاش کرديم تمام اطلاعات و آثار ارزشمند به جاي مانده را شناسايي و منتقل کنيم.
اين مقام مسؤول در پژوهشکده باستانشناسي با تاکيد بر اين مهم که همه آثار به دست آمده ثبت و ضبط شده و در انبارهاي مناسبي نگهداري ميشوند ، تصريح کرد : اگر موزهي مورد نظر ايجاد نشود آثار به موزههاي استان لرستان و ايلام سپرده خواهد شد.
مير اسکندري گفت : آثار به دست آمده به هزارهي اول ميلاد تا دوران ساساني را شامل ميشوند و در ميان يافتهها آثاري نيز يافت ميشود که در دوره اسلامي تغيير کاربري داده و مورد بهرهبرداري قرار گرفتهاند.
او تاکيد کرد : بخشي از يافتهها به دليل فرسودگي قابل انتقال نيست وتنها مستند نگاري شده است.
به گفته اين مقام مسؤول نتيجه کاوشگران در اين محوطه بقايايي از معبد ساساني را يافتهاند که از سنگ و با ملات ساروج ساخته شده است.
سرپرست پژوهشکده باستانشناسي با بيان اينکه تنها آثار اندکي از اين بنا باقي مانده است ،گفت : اين اثر قابل انتقال به موزه نيست.
ميراسکندري تصريح کرد : اطلاعات حاصل از بررسي و مطالعه هياتهاي باستانشناسي در سيمره در همايش 2 روزهاي که ارديبهشت ماه برگزار ميشود ؛ ارائه خواهد شد./122
انتهای پیام/